
La Pública
Una revista que vincula els debats i reptes actuals amb la necessitat de polítiques transformadores per definir un nou sistema de benestar del segle XXI.
Un projecte de la Fundació Sentit Comú dirigit per l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona.
La Pública s’edita en paper i en format digital, ambdues en versió en castellà i català. El primer número de La Pública està centrat en la transició ecològica justa i el segon en la política del comú.
Subscriu-te i rebràs tots dos números en l’edició en paper i digital.
Comitè de redacció

L’Institut de Recerca Urbana de Barcelona (IDRA) és una entitat dedicada al desenvolupament de ciutats més justes i democràtiques.
Treballa amb persones compromeses del món universitari, moviments socials, partits polítics i governs per a dissenyar solucions pràctiques als grans reptes de la nostra època.
Consell Editorial
Laia Forné

Sociòloga urbana. Membre i cofundadora de l’Hidra Cooperativa. Màster en gestió urbana (UPC). Especialitzada en planejament urbà, democràcia i béns comuns des d’una mirada ecofeminista.
David Harvey

Catedràtic d’Antropologia i Geografia en la City University of Nova York i Miliband Fellow de London School of Economics. Autor de Limits to capital, (1982) The Condition of Postmodernity (1998), o Seventeen Contradictions and the End of Capitalism (2014) .
Mina Lorena Navarro

Sociòloga. Investigadora de l’Institut de Ciències Socials i Humanitats de la Universidad Autónoma de Puebla (BUAP), Mèxic. Co-coordina l’Àrea de Recerca de “Entramados Comunitarios y Formas de lo Político”
Sandro Mezzadra

Professor de Teoria Política i d’Estudis Postcolonials en la Universitat de Bolonya. Codirigeix la revista Deriv eApprodi, forma part del col·lectiu editorial de Studi Culturali i col·labora amb Il Manifesto.
Sara Moreno

Doctora en Sociologia. Professora de Sociologia a la UAB. Investigadora del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT-UAB) i de l’Institut d’Estudis del Treball (IET-UAB). Presidenta de la Fundació Sentit Comú.
Gerardo Pisarello

Polític i jurista. Doctor en Dret. Professor titular de Dret Constitucional, Universitat de Barcelona. Diputat d’En Comú Podem per la circumscripció de Barcelona en el Congrés dels Diputats. Portaveu de la Comissió d’Afers exteriors
César Rendueles

Filòsof, sociòleg i assagista. Actualment és investigador en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Autor de llibres com Sociofobia (2013)y Contra la igualdad de oportunidades: Un panfleto igualitarista (2020)
Raquel Rolnik

Arquitecta i urbanista. Catedràtica de la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de la Universitat de São Paulo. Activista pels Drets Humans enfocada en polítiques d’habitatge. Autora de llibre com La guerra de los lugares (2017)
Clara Serra

Filòsofa. Especialitzada en feminisme. Autora de llibres com Leonas y zorras. Estrategias políticas feministas (2018) i coordinadora del llibre Alianzas rebeldes. Un feminismo más allá de la identidad (2021).
Joan Subirats

Catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en governança, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. Des de desembre de 2022 és Ministre d’Universitats del govern espanyol.
Fundació Sentit Comú
La Fundació Sentit Comú és un nou espai de reflexió, intercanvi, diàleg i formació. Un espai que ha de permetre establir les aliances necessàries per donar resposta als grans reptes socials, ambientals i econòmics que hi ha en l’àmbit local, nacional i internacional.
Espais de transformació com aquest són vitals per incentivar i promoure la participació ciutadana al voltant dels reptes de futur que tenim com a societat.
Amb la publicació de la nova revista La Pública, la Fundació Sentit Comú vol generar un espai des d’on pensar la innovació en les pràctiques polítiques, així com el desenvolupament de polítiques públiques, especialment de tot allò que té relació amb el feminisme, l’ecologisme, la radicalitat democràtica i l’avenç social.
La Fundació Sentit Comú engloba també projectes de Formació i Recerca amb la creació d’espais, recursos i continguts propis per la formació i desenvolupament d’habilitats i experteses que enforteixin els coneixements i criteris de debat i reflexió de la ciutadania. Així també, la Fundació té com a objectiu l’impuls d’estudis, informes, avaluacions, enquestes, etc., que ens permetin generar coneixement i facilitar dades i informació d’interès fiable sobre les necessitats, preocupacions, interessos i oportunitats potencials de benestar per la ciutadania.
Per altra banda, la Fundació Sentit Comú serà qui vetllarà per la continuïtat del Fearless Cities, la xarxa d’activistes i organitzacions municipalistes que treballen per radicalitzar la democràcia, feminitzar la política i impulsar la transició cap a una economia que es preocupi per les persones i el nostre medi ambient.
Finalment, la Fundació Sentit Comú impulsa La Futura Channel, el canal de comunicació transmèdia per a la transformació social. Neix amb l’objectiu de tenir un paper actiu en la creació d’un ecosistema emergent, alternatiu i crític de continguts. Situant-se més enllà de la toxicitat i el soroll de les xarxes socials i mitjans actuals. La Futura és senyal enfront del soroll. Un espai per a donar la batalla cultural.
